SUMMARY
Josep Maria Compte Casademont

Photo by Sílvia Llenas, 2018 ©

Josep Maria Compte va néixer a Figueres el 1961. Després d’estudis de Belles arts, va cursar  Filosofia a l’UNED. Actualment, Compte, té el seu taller i viu a Torroella de Montgrí.

Va fer la seva primera exposició individual de molt jove, l’any 1978, a la Caixa d’estalvis de Figueres. En un primer període desenvolupa una pintura realista amb trets  surrealistes que hi anirà incorporant progressivament elements figuratius formals habituals del nostre entorn. El 1996 realitza una exposició a la Sala la Punxa de Girona on mostra uns treballs plenament figuratius amb una estricta elaboració tècnica i un ple coneixement dels procediments pictòrics dels clàssics. L’estudi dut a terme durant anys no va ser en va, així, l’any 2002, com a reconeixement de la seva labor, va rebre per part de la Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura, Direcció General del Patrimoni Cultural i l’Arxiu Nacional de Catalunya) la targeta d’investigador.

Com a historiador, estudiós de l’art i especialista en tècniques, materials i procediments pictòrics emprats en l’art, ha col·laborat en nombrosos projectes i centres d’investigació artístics. Així mateix en l’assessorament de tallers de restauració i  en la fabricació de materials pels mateixos artistes. Des del 1996 publica articles en diaris i revistes especialitzades en art i imparteix conferències sobre les seves recerques tant tècniques com plàstiques.

A aquestes últimes dècades, Compte, ha ampliat el seu camp d’estudi a la recerca de nous materials i llenguatges visuals. Un fet que queda ben palès a les seves  darreres obres, les quals ens mostren una singular visió del món contemporani on, a través d’unes col·leccions d’art objectual, aboleix la noció d’un art lligat a la representació mimètica d’objectes mitjançant la pintura o d’altres procediment bidimensionals. Aquests darrers treballs es mostraren, amb un gran reconeixement, per primera vegada l’any 2015 al Centro Cultural Galileo de Madrid i, dos anys més tard, s’exposaren en un dels centres d’art contemporani més importants del nostre país: el Palau Solterra de la Fundació Vila Casas de Torroella de Montgrí.

SUMMARY
Josep Maria Compte Casademont

Photo by Sílvia Llenas, 2018 ©

Josep Maria Compte va néixer a Figueres el 1961. Després d’estudis de Belles arts, va cursar Filosofia a l’UNED. Actualment, Compte, té el seu taller i viu a Torroella de Montgrí.

Va fer la seva primera exposició individual de molt jove, l’any 1978, a la Caixa d’estalvis de Figueres. En un primer període desenvolupa una pintura realista amb trets surrealistes que hi anirà incorporant progressivament elements figuratius formals habituals del nostre entorn. El 1996 realitza una exposició a la Sala la Punxa de Girona on mostra uns treballs plenament figuratius amb una estricta elaboració tècnica i un ple coneixement dels procediments pictòrics dels clàssics. L’estudi dut a terme durant anys no va ser en va, així, l’any 2002, com a reconeixement de la seva labor, va rebre per part de la Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura, Direcció General del Patrimoni Cultural i l’Arxiu Nacional de Catalunya) la targeta d’investigador.

Com a historiador, estudiós de l’art i especialista en tècniques, materials i procediments pictòrics emprats en l’art, ha col·laborat en nombrosos projectes i centres d’investigació artístics. Així mateix en l’assessorament de tallers de restauració i en la fabricació de materials pels mateixos artistes. Des del 1996 publica articles en diaris i revistes especialitzades en art i imparteix conferències sobre les seves recerques tant tècniques com plàstiques.

A aquestes últimes dècades, Compte, ha ampliat el seu camp d’estudi a la recerca de nous materials i llenguatges visuals. Un fet que queda ben palès a les seves darreres obres, les quals ens mostren una singular visió del món contemporani on, a través d’unes col·leccions d’art objectual, aboleix la noció d’un art lligat a la representació mimètica d’objectes mitjançant la pintura o d’altres procediment bidimensionals. Aquests darrers treballs es mostraren, amb un gran reconeixement, per primera vegada l’any 2015 al Centro Cultural Galileo de Madrid i, dos anys més tard, s’exposaren en un dels centres d’art contemporani més importants del nostre país: el Palau Solterra de la Fundació Vila Casas de Torroella de Montgrí.